Fraser Island

Fraser Island är världens största Sandö och turen vi gjorde var en guidad med jeepar. Det finns även med buss och oguidade. Men vi valde likt som de föesta andra unga backpackers den guidade med jeepar.

Vi delades in i 4 olika grupper med 8 st i varje. Varje grupp hade en jeep, det var alltså 8 sits bilar.
Första dagen tog vi färjan över och körde sen bilarna på stranden till vår första destination lake MacKenzie. Guiden åkte allt i först och berättade i en walkie talkie hur vi skulle köra då ingen har erfarenhet av att köra på sand. Den mjuka lösa sanden var svårast enligt förarna för då fick man köra på första växeln med gasen i botten för att komma fram och 4 hjulsdriften ikopplad. 
Lake MacKenzie var hur fint som helst. Det var en sjö utan in och utdrag så samma vatten cirkulerade ständigt. Vattnet var kristallklart och sanden kritvit.
Sen besökte vi ett skeppsvrak som hette mehano och som är känt av någon okänd anledning. Men vi stannade tog lite kort oh begav oss sen till camp där tälten redan var uppslagna och färdiga att flytta in i. Middag lagades i varje grupp med ingredienser som den guidade turen stod för.
På kvällen var det fest. De hade ett typ dansgolv med högtalare där man kunde koppla in telefon/iPod och lyssna så där spenderade vi kvällen och allt för länge in på natten. Hann sova ca 3 timmar innan det var dags för frukost och sen nya äventyr med bilen.
Vi började vid ett badställe som de kallade hangover creek, lägligt namn, och begav oss sen mot champagnepool som varsom en liten pool där vågorna slog in så vattenytan pyste och småbubblade precis som i ett champagneglas. Därefter var vi uppe på en utsiktsplats som hatte indian head vad jag minns. Därifrån skulle man kunna se tigerhajar och havssköldpaddor, men det var lite för mycket vågor och strömt för att kunna urskilja saker i vattnet.
Kväll 2 i campet var riktigt segt efter så få timmars sömn så jag och Tove somnade redan klockam 21.
Sista dagen tog vi oss till en stig som tog oss ca 3-4 km in i skogen och till en liten sjö vid namn lake wabby som låg som i en grop. Promenaden upp från den "gropen" var inte att leka med! Sen begav vi oss tillbaka till färjan och hem.

Vi sov kvar en natt i rainbow beach sen och begav oss morgon efter till 1770 där vi spenderade en natt.




NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR