Avsked

Igår hade jag och Fanny bjudit in våra närmsta vänner för att säga hejdå, det är ju nu bara 3 dagar kvar. Vi satt hemma hos min pappa och pratade, vissa drack och tog sen farväl. Det är så sjukt många man kommer sakna och som kommer ta sina liv vidare, medans våra liv egentligen kommer stå still även om vi kommer uppleva något helt fantastiskt!

De sista dagarna hemma i Sverige nu kommer spenderas med familjen mest. Idag ska pappa och jag äta kräftor, imorgon ska vi till farfar på lunch/middag och på måndag ska jag äta tacos hos mamma. Ska även träffa Olivia på Måndag och på Tisdag innan avresa till arlanda ska jag träffa Lisa och Linn.
Sen väntar ca:36 timmars flygande och väntande innan vi är i Sydney, Australien.

Just nu funderar vi på att måndagen efter att vi landat börja på en 5 dagars surfingkurs som WTC anordnar, om det finns platser kvar dvs. Det känns som ett bra sätt att börja på då vi får träffa nya människor, får uppleva Australien på ett unikt sätt då mat och boende ingår i utbildningen och sen ta tag i allt med jobb och lägenhet efteråt.

Vi får helt enkelt se hur det blir, men vad det garanterat kommer bli är att det kommer bli bra!

Australien baby

Hej!

Den här bloggen kommer att handla om min tid i Australien, som man kanske förstår av bloggtiteln. Om exakt en vecka lämnar jag och en vän trygga Sverige för åtta månader i Australien.
Anledningen till att vi åker iväg är egentligen ganska enkel. Vi båda tog studenten i juni och kände att skolbänken inte lockade så mycket som världen gjorde. Det ända problemet var pengar. Vi hade inte råd att ta oss ut i världen och besöka ena landet efter det andra och bo på hostel/hotell varje natt, betala mat varje dag utan inkomst osv.
Vi la nästan ner våra tankar om världen helt och började, fast vi inte ville, söka till högskolan. Men så hittade vi work and travel programmet med GoXplore. 

GoXplore är ett företag som under flera års tid hjälp unga att ta sig till ett land i världen och ge dem alla föresättningar man kan tänka sig så som jobbmöjligheter, hjälp med allt pappersarbete, hjälp med visum, hjälp med praktisk information när man väl är i landet, nytt mobilnummer med mera. Vi köpte konceptet direkt. När vi upptäckte GoXplore var det kanske mars.. I slutet av april var vi båda bokade! Vi tackade båda nej till högskola/universitet och nu är det bara en vecka kvar tills vi åker!!!
Tisdagen den 1 oktober 2013 lämnar vi Arlanda för två mellanlandningar i London och Hongkong för att sen landa i Sydney, Australien. Hur tufft låter inte det??

I bloggen kommer ni få följa min resa med bilder, praktiskt information och berättelser om min tid down under.



Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.