Boxingday

Sen sist har vi hunnit fira jul på nästintill svenskt vis. Vi blev bjudna upp i q1:an hos några andra svenskar och två engelsmän. Vi åt köttbullar, korv, potatis, lax och även lite skinka. Drack även glögg och åt pepparkakor och får inte glömma att vi såg Kalle!
Blev en riktigt bra jul tycker jag! 

Igår (25:e) firade de jul här i Aussie. Vi fick finbesök av holländaren Mark som vi träffade i Sydney och gick ut och käkade på Philips restaurang. 

Jag har fått tillbaka mitt halsont som tar sig ut i öronen så ska bege mig mot Apoteket och skaffa något emot smärtan.

Idag är det boxingday och utgångskväll. Det är som juldagen hemma. Vi ska dra in till Broadbeach och Platinum för att kika in Will Sparks!! Hur grymt kommer inte det bli?!
Hoppas bara jag mår bättre ikväll i hals och öron så blir kvällen perfekt!







Kändis

Träffade Avicii och Zlatan i fredags. Likt va?

Avicii?


Zlatan?



JOBB

Det verkar som att det börjar lösa sig kring jobbfronten. En på Rebeccas jobb har fått gå så jag ska provjobba under nästa vecka. Det är en typ leksaks/souvenir butik som hon jobbar i. Den är lite som buttricks, har massor med skämtgrejjer och saker från olika filmer även t-shirts med olika tryck osv Lönen är inte den bästa och timmarna är nog inte så många, men kommer inte behöva använda mina respengar iaf och kommer kunna lägga undan lite också för mer resande. Det är också imorgon bara en månad kvar tills vi lämnar Surfers. Känns som om man egentligen borde stanna lite längre när man äntligen har jobb, för att kunna resa mer, men vi kan inte ha lägenheten längre och med hostel blir det mycket dyrare så blir snålresande istället. Får kanske snappa upp något jobb på vägen i någon vecka eller liknade.

Checka


2013-12-16

Gårdagen blev full av aktiviteter. Vaknade klockan 11 efter 5 timmars sömn av att Tove stod och glodde på mig hahah. Hon skulle bestämt till stranden så det var bara att pallra sig upp. Solade och badade i ca 1 timme innan vi gick upp till lägenheten igen och duschade. Vi var sedan bjudna till bbq med vår säkerhetsvakt och hans gamla kollegor som jobbar på club liv där vi brukar gå ut. Kan ju säga att man kände sig väldigt liten där man satt vid grillen mellan ett tiotal biffiga säkerhetsvakter, men dom är mjuka som nallebjörnar när man pratar med dom. Hur trevliga som helst. Apropå vakter har vi också träffat en svensk vakt, Kalle, som i förrgår tog oss till ett vipbås med gratis drinkar resten av kvällen. Vem säger nej till det? Haha. Tack kalle!

Efter bbq drog vi till swedish goodies butiken som hade julmys med svensk trubadur, glögg, pepparkakor och prinskorv. Om jag njöt av prinskorven haha! Älskar prinskorvar! 

Sen gick vi tillbaka till lägenheten och jag somnade bums och sov en timme sen blev dumburken vår bästa vän för kvällen. Gick ut på stan en snabbis också, men inte så mycket ståhej en söndag kväll. 

Idag är det hyra dag. Ska alltså betala hyra. Annars inget planerat. Kan vara skönt det med.






Helg!


Helg!


Fredagen den 13:onde

Skrev just ett mils långt inlägg som sen försvann. Fredagen den 13:onde som spökar och skrockar? 

Ville iaf bara dela med mig av att jag har fått lite smånapp på två jobb. 
Fanny träffade en snubbe på sitt jobb för några dagar sedan och han hade olika stånd inne i gallerian och just nu sökte han personal till fruktståndet. Fanny berättade då att jag var tillgänglig och han bad därför henne att ge mig hans nummer så jag kunde ringa honom nästa dag. Så jag ringde honom nästa dag, men fick inget svar. Höll på så sen i 3-4 dagar men fick inget svar, så gav upp. Började därför på nytt leta jobb på gumtree och hittade ett sales jobb inom retail och smsade annonsinnehavaren. Han bad om cv och bild till en specifik e-mail så skickade det till honom.
Sen tidigare idag fick jag för mig att ge han som Fanny träffat en sista chans så ringde, men fick återigen inget svar. Men sen ringde han upp och förklarade att han redan anställt för fruktståndet, men sa att han eventuellt hade jobb till mig nästa vecka så han bad mig skicka bild och cv till en mail adress. Fick sen ett sms med mailadressen och insåg att det var samma mail adress som till sales jobbet. Alltså samma snubbe. Oddsen?
Skickade iaf iväg mitt cv och bild igen så får jag hörhoppnibgsvis höra av honom under nästa vecka om det finns plats för mig på någon av dessa jobb.
Håller alla tummar och tår!


Gulle-Fanny somnade på köksgolvet igår efter att hon ätit sin skål nudlar där. Vill påpeka att hon inte är full haha

Slir på stan

Igår drog vi ihop ett stort förkrök då Daniel, Philips kompis var här och han hade med sig lite dricka som då självklart skulle drickas upp. Vi gjorde även ett kap och fick en halv liter mer Goon för samma pris som alltid. Alltså 4,5 istället fr 4 för 10 dollar (=60kr). Kap!

Vi drog sen ut och träffade bland annat Darren som jag och Fanny jobbade med förut och hans kompisar hemifrån Manchester.
Fanny och jag vandrade inte hem förens solen var halvvägs upp på himlen. Sen sov vi gott!










Darling harbour

Eftersom jag inte haft tillgång till dator tidigare så kommer här lite bilder från resan. Den här gången från Darling harbour i Sydney för ca 1 månad sen.

Dag 70

G´day mates!

Igår var vi ute en snabbis för att gratta Brian som fyllde 30 år. De flesta vi umgås med här är 23 och uppåt. Vi träffade honom och hans kompisar på Waxy´s, en pub här i Surfers. Sen drog sällskapet vidare mot Sin City, men då drog sig jag och Tove hemmåt.

Idag börjar Tove jobba, Becci jobbar nu, men slutar snart för dagen, Fanny börjar jobba vid 17 och Philip vid 18. Sen kommer en av Philip och Toves kompisar Daniel till oss. Han ska stanna två nätter och är bara här för att hälsa på en snabbis när han är i Australien. Hans syster skulle gifta sig här eller något liknande. Kan nog bli trevligt.

Lär väl bli en och en annan utgång nu när han är här då..

Tänkte också bege mig ner till gymmet idag då jag äntligen känner att min förkylning är helt borta!

Hoppas Sverige har det bra! Inget VM för oss i sommar vad jag hört, trist. Snön faller hemma har jag också hört. Måste säga att det känns så otroligt skönt att slippa det iår!
Juste hörde att Kevin Walker vann idol! Hur gick det till? haha! Vilket skämt.

Äntligen!

Min dator fungerar igen! Känns hur underbart som helst att få skriva med å, ä och ö igen och jag kan äntligen andas ut och veta att alla mina bilder från kamera och telefon säkerhetskopierats till skydrive och jag kan äntligen dela med mig av bilder! Så nu kommer bloggen förhoppningsvis komma igång på riktigt! Sist jag skrev (tror jag) skulle jag på intervju. Well, jag fick jobbet och jobbade en vecka, men sa sen upp mig.. Det var skitlön och inte värt slitet. Får leta vidare helt enkelt. Vi har varit på typ afterwork på vårat internetcafé Peterpan. Vi är stammisar där så de bjöd in oss och deras andra stammisar på goon och öl kväll, vem tackar nej till det? Vi tog bussen till Coombabah och träffade våra första kängurus och koalor häromdagen. En koala var faktiskt vaken, bra timat! Såg catching fire med Fanny, Becci och Kim häromdagen också. Så bra! Nu längtar jag till bok tre som jag tvingat mig själv att inte läsa förens jag sett film 2. Ska se om kära mor eller far kanske vill skicka ner en till mig på svenska, hehe. Våra grannar som är göteborgare Elin, Tove, Sara och Linda lämnade oss tyvärr igår. Linda och Sara är på deras väg hem nu, alltså på g mot Sydney och sen Sverige och Elin o Tove är påväg mot Perth då de fått jobb där. Sjukt härliga budar som jag ska försöka hålla kontakten med! Igår var det andra advent, snart jul, helt sjukt. Jag saknar alla julkalendrar som jag kollar om varje år. Pelle svanslös, Diselråttor och sjömansmöss, Greveholm (den första) och såklart den som går på teve. Men iår blir det inga diselråttor, spöken eller katter utan svans utan en jul i sommarens tecken med palmer utanför fönstret och paraplydrinkar i handen. Vi har dock blivit inbjudna till några svenskar här i Surfers på julafton. Cecilia och Cassandra, som pluggar här, pluggar med några fler från Sverige och de ska anordna svensk jul i Australien, men det kan nog bli hur trevligt som helst! Får se vad som händer på nyår, har hört lite blandat om nyårsfirandet här i Surfers. Nu kommer här lite bilder från Coombabah. Enjoy Cheers mate.