Jobb och lägenhetsletande

Mitt första jobberbjudande var ingen höjdare. Var som sagt och provjobbade igår, men så som managern förklarade jobbet på intervjun lät mycket enklare än vad det egentligen var.
Jobbet gick ut på att stå på gatan och dela ut skraplotter. När personer skrapade lotterna skulle dem självklart skrapa fram 3 likadana symboler för att få en vinst. Priserna var ganska bra, man kunde vinna 2000 AUD, hotellnätter, en teve, inträdesbiljett till djurparker och vattenland mm. Kruxet var bara för att ha möjlighet att vinna var man tvungen att vara från Australien eller nya Zeeland, alltså vara medborgare, vara gift/sambo dvs bo ihop och vara 28 eller över 28år. Var man inte det hade man ingen chans att vinna.
Men om man nu kvalificera sig och skrapade fram tre likadana symboler var man tvungen att gå till ett resort som vi då egentligen jobbar för och där var de tvugna att gå på en runtvandring á 90 minuter för att sen få sitt pris. 
Och vem pallar det? Och jag skulle bara få betalt om dom vann, var kvalificerade och gick rundturen och hämtade sitt pris. Då skulle jag tjäna 100 AUD dvs 600 SEK vilket är mycket, men i stort sätt ingen orkar gå till resorten och lägger bara ner lotten i fickan.
Vi alla vet ju hur jobbiga säljpersoner på gatan kan vara..

Men nu i helgen, fre, lör och sön ska både jag och Fanny jobba via work and travel som är företaget vi reser med. Vi ska jobba 12 h/dag och bära olika ställningar typ. Mer än så vet vi inte. Men vi tjänar ca 4000 SEK av att vara där i tre dagar så det är värt.

Lägenhetsletande verkar svårare än vi trott, men vi ska träffa en person som har massa lägenheter nu om en timme och så ska han försöka hjälpa oss. Det är nämligen väldigt svårt att hitta lägenheter för 2-3 månader som vi vill stanna. De flesta hyr ut 6 eller 12 månader. Men den här snubben vi ska träffa har en lägenhet som bara hyrs ut i 3 månader så den vore verkligen perfekt, men kruxet här är att de vill ha bevis på värdehandlingar som försäkring på att vi kommer betala och olika värdehandlingar ger olika poäng och vi måste komma upp i 100 för att få lägenheten och det är omöjligt för oss, men han ska som sagt hjälpa oss idag så får se hur det går.




NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR