Hostel

Tänkte skriva lite om de hostel vi hittills bott på.

Vi började på Wake Up! Hostel, i centrala Sydney, Pitt st.
Hostelet skulle lika gärna kunna vara ett hotell om det inte varför att man delar rum. Det var mycket fräscht, stort och möjligheten att hitta redkompidar om man reser ensam är enorm här!
Vi bodde i ett 6 share room, alltså med 3 våningssängar. Rummen var rena och rymliga, men man spenderar ändå inte så mycket tid där så standarden spelade inte så stor roll. På våning 1 fanns ett stort kök som liknar köken man hade i skolan när man hade hemkunskap. Alltså 4 små uppsättningar av kök i ett stort utrymme. Nackdelen med detta kök var att man fick kämpa för tallrikar och bestick men annars hur najs som helst.
På samma våning fanns även en teveyta med en stor platt TV och något som liknar en bred trappa där man kan ligga/sitta och kolla på film.
Längst ner i byggnaden ligger Side bar som är hostelets egna pub. Happy hour och billiga priser där!
Hostelet är dock dyrt pågrund av standarden och kostar ca 40 AUD/natt.

Noah's backpackers, Bondi beach.
Noahs har det bästa läget för de som vill ligga på stranden. På takterrassen kan du käka din frukost till vyn av stranden och surf dudes.
Köken var väldigt små och köken var inte helt utrustade. Ingen ugn och endast 2 kastruller trots tre kök..
Rummen var inte så mysiga. Smutsiga golv och knappt någon yta.
Det var även Goon förbud, dvs inget boxvin som är sjukt billigt här, mellan 10-15 AUD, dvs 60-90 SEK för 4 liter! Man var även tvungen att ara tyst efter 22. Hostelet kostar 27AUD/natt.

D-Lux hostel, kings Cross.
Här bor vi nu. Väldigt billigt, ca 24 AUD/natt. Vi antog att standarden skulle var sjukt låg pga priset, men läget och faktumet att vi har kyl, tv, dusch och toa på rummet väger upp de annars inte så fräscha lokalerna. Ska man stanna i Sydney bara några dagar och vill festa så ska man absolut ta sig till kings Cross och D-Lux är värt pengarna!
Minus är frukosten som ingår som endast är rostbröd med smör eller marmelad. Sen finns the påsar och kaffe pulver men då får man koka vatten själv. Vi har därför köpt ost bröd och juice så klarar vi oss.






NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR