Goodbye surfers

Vår tid i surfers paradise är nu över. En tid av slappande, lägenhetshäng, stränder och jobbletande är nu över. Vi är nu officiellt backpackers igen. 
Jag och mina kompanjoner Tove, Philip och Arvin kom till Brisbane i förrgår tillsammans med Cecilia, Cassandra, Linnea, Ted, Gabbi och Jay. De sist nämnda hade biljetter till Avicii och då passade vi på att stanna i brisbane och festa med dem här en kväll.
Igår tog vi dock en sorgset farväl av Cecilia och Cassandra som begav sig tillbaka till surfers för sin sista tid i skolan innan deras äventyr också börjar ta slut.

Jag och min kompanjoner plockar upp vår vampervan imorgon och börjar beta av kusten upp mot Cairns. Noosa, fraiser Island, whitsundays, sunshine coast mm ligger på vårat packade 4 veckors schema som vi har med bilen. 
Efteråt blir det sydkusten vår sista tid innan flyget lämnar Australien med slutdestination Stockholm, Sverige.

Idag firar vi australia day. Det är tydligen väldigt likt svensk Valborg dvs en ursäkt till att dricka då det är röd dag dagen efter.
Vi har träffat några härliga svenskar och aussies på hostelet som vi lär hänga med ikväll och fira australia day the right way.
















Q1 igen

Igår tog sig jag och Tove oss upp i Q1:an igen, men vädret var inte riktig med oss den här gången heller. Det var fint, till och med en doubel rainbow, men min kamera ville inte riktigt fånga färgerna och så var det lite disigt och molnigt uppe på toppen.. Men några bilder får ni iaf. Idag skulle jag och Tove bege oss mot dreamworld igen och kombinera det med lite vattenland, men vi missade sista bussen 11.45 så fick ge upp den tanken och satte oss ist på en gräsplätt och åt våran medtagna lunch (tonfisk och tomat) och solade lite. Har nu även införskaffat nytt smink för den som vill veta. Puder och mascara för 84 kr, jag gillar't!

Ted is back

Ordningen är återställd. Ted is back with his girls




Skypoint

Den dagen vi åkte till Dreamworld köpte jag och Tove ett 21 dagars pass för Dreamworld och ett vattenland som vi alltså får gå till hur många gånger vi vill under 21 dagar. Vi fick även obegränsat antal inträden till skypoint som är i Q1, vårt grannhus.

Så idag begav vi oss upp till 78:onde våningen och kunde se en 60 km lång vy av gold coast. Synd bara att det är mulet idag så bilderna blev inte så jättefina, men vi får som sagt åka upp dit när vi vill så det kommer fler tillfällen för fina bilder.







Här är vår "lilla" byggnad

Dreamworld


Dreamworld


Burleigh Heads

Igår såg vi på nyheterna att vädret skulle vara super idag, ca 40 grader och stor sol. Meterologerna hade inte fel för sol och varmt blev det. Vi hoppade därför på bussen mot Burleigh heads jag Tove, Philip, Cassandra och Cecilia. Det var dock väldigt strömt i vattnet så delar av stranden blev avstängd efter att en liten pojke försvann för en stund bland vågorna och strömmarna. Men det var en supertrevlig dag med mina favorit-göteborgare.

2014

Gott nytt år på er!

Sen sist har jag varit sjuk. Började känna av en smärta på höger sida i halsen som sen spred sig upp i örat som resulterade i en enorm smärta för mig. Höll ut i 6 dagar och tänkte att det blir bättre, men efter sex dagar fick det vara nog så traskade iväg till doktorn. Halsfluss var min diagnos och antibiotika i 10 dagar min medicin. Jag började min kur dagen innan nyår och alla som har ätit antibiotika/penicillin förut vet att alkohol är förbjudet, så det blev ett nyktert nyår för mig. Men vi hade trevligt ändå. 
Är nu inne på min femte dag av kuren så halva tiden är klar.
Gör annars inte så mycket om dagarna nu. Vi har kollat upp lite grejjer vi kan tänkas göra på vägen upp till Cairns och det finns mycket. Vi får välja några grejjer som känns mest lockande.